De Dr. Hop is een heerlijke hop knaller! Met zijn bitterheidsgehalte (IBU) van 100 en gebrouwen met vele verschillende hoppen is dit heerlijk double IPA (DIPA, 8,5% alcohol). Kenmerkend is de licht-zoete citrus smaak. Naast de Black Bastard is dit het tweede bier dat gebrouwen is voor het 10 jarige bestaan van de Muifelbrouwerij.
Dit bier is gebrouwen als een van de twee jubileum bieren vanwege het 10-jarig bestaan van de Muifelbrouwerij in 2017. DIPA staat voor double india pale ale; dit bier heeft minstens twee keer zoveel smaak als een IPA. Er is
beduidend meer mout gebruikt wat heeft geleid tot een alcoholpercentage van 8,5%.
Het bier is vervolgens volgestopt met hop, tot een bitterheidsgehalte (IBU) van 100 met een mengeling van Europese en Amerikaanse hopsoorten. Natuurlijk is er ook whirlpool hop en dryhopping toegepast. De bijnaam van Muifelbrouwer Martin Ostendorf was vroeger Dr. Hop omdat hij alleen maar bittere jongens hobbybrouwde.
Maar het hoge alcoholpercentage en de daarbij behorende restsuikers geven het bier toch ook een volmondige licht-zoete smaak.